monika1980113

monika1980113

Kucharz
[Przepisów: 16]

Szarlotka tutti-frutti

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna szarlotka mocno polecam

Szarlotka tutti-frutti

Składniki:

Szarlotka tutti-frutti

 

  • 5 JAJEK
  • 3 SZK MAKI PSZENNEJ
  • 1-1/2 SZK CUKRU KRYSZTALU
  • KOSTKA MARGARYNY
  • 1-1/2 LYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
  • 2 LYZECZKI MAKI ZIEMNIACZAEJ
  • POKROJONE JABLKA BADZ POWIDLA ALBO JAKIEKOLWIEK OWOCE SWIEZE LUB Z KOMPOTU [NIEZBYT SLOTKIE]

Sposób przygotowania:

Szarlotka tutti-frutti
Z ZOLTEK POLOWY SZK.CUKRU MAKE WYMIESZANEJ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I TLUSZCZ SZYBKO ZAGNIESC CIASTO PODZIELIC NA 3 CZESCI I 2 Z NICH ZAMROZIC UBIC SZTYWNA PIANE Z BIALEK WCIAZ UBIJAJAC DODAC SZKL. CUKRU I MAKE ZIEMNIACZANA NIE ZAMROZONYM CIASTEM WYLEPIC BLASZKE WYLOZYC OWOCE NASTEMPNIE WARSTWE STARTEGO CIASTA NA TO PIANE A NA KONIEC TRZECIA CZESC CIASTA ROWNIEZ STARTA NA TARCE PIEC W TEMP.170-180C OKOLO 40-60 MINUT