Sposób przygotowania:
Szarlotka wyśmienita
Z mąki,żółtek,cukru,cukru waniliowego,proszku do pieczenia,margaryny zagniatamy ciasto. Dzielimy na pół, do jednej połówki dodajemy kakao,jeszcze raz dobrze zagniatamy.Białe ciasto pod mrażamy. Ciemne ciasto,wykładamy na blaszkę o wymiarach 28x24(ciasto będzie wysokie w takiej blaszce)) wyłożoną papierem do pieczenia. Obrane jabłka .pokrojone w większą kostkę,wykładamy na ciemne ciasto. Posypujemy cynamonem,gotujemy budyń,wylewamy na ciasto,czekamy aż przestygnie. Ubijamy pianę, z zimnych białek z odrobiną soli,na sztywno. Pod koniec ubijania,dodać 3 łyżki cukru i kisiel słodką chwilkę. Wyłożyć na przestudzony budyń,na to zetrzeć białe ciasto. Pieczemy w 180ºC około 50-60 min. Po upieczeniu, studzimy ciasto i posypujemy startą czekoladą. Smacznego polecam.
Magdusia1312
monia1