dzastmi

dzastmi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

szarlotka z bezą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna szarlotka z bezą i budyniem

szarlotka z bezą

Składniki:

szarlotka z bezą

 

  • 75 dkg mąka,
  • 50 dkg masło,
  • 25 dkg cukier puder,
  • 5 szt. żółtka,
  • cukier waniliowy,
  • 50 dag budyń waniliowy,
  • 5 szt. białka,
  • 20 dkg cukier,
  • 1 kg jabłka

 

Sposób przygotowania:

szarlotka z bezą
Z pierwszych 5 składników zagnieć kruche ciasto i wyłóż nim blache i upiecz w temperaturze 190 stopni. NA ciasto wyłóż ostudzony budyń waniliowych. Na budyniu ułuż uprażone z cukrem obrane kawałki jabłek. Całość pokryj ubitymi na sztywno białkami z cukrem. Zapiecz w temperaturze 180 stopni.