Sposób przygotowania:
szarlotka z budyniem
Na stolnicę przesiewamy mąkę. Do mąki dosypujemy proszek do pieczenia. Wsypujemy cukier, szczyptę soli wbijamy dwa jaja. dodajemy łyżkę śmietany i dodajemy margarynę pokrojoną w kawałki. Następnie nożem siekamy dokładnie naszą margarynę tak aby połączyła się z mąką i innymi składnikami. A następnie zagniatamy nasze ciasto żeby było jednolite. Dzielimy na dwie części. Jedną część wkłądamy do zamrażarki a drugą do lodówki. obieramy jabłka ze skórki i kroimy w cieniutkie plasterki. Gotujemy budyń w 750 ml mleka z instrukcją zgodną na opakowaniu . Wyjmujemy ciasto z lodowki, i rozwałkowujemy je , kładziemy na posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą blachę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Podpiekamy z 10 minut nasze ciasto. Na podpieczone ciasto wykładamy słoik dżemu jabłkowego posypujemy delikatnie cynamonem. Na to wykładamy plasterki jabłka. I na jabłka wysypujemy cukier waniliowy i cynamon. Częścią ciasta z zamrażalki trzemy na tarce na grubych oczkach na wierzch na jabłka. Pieczemy przez ok godziny Smacznego