Sposób przygotowania:
Szarlotka z budyniem
Jajka zmiksować mikserem ze szklanką cukru. Dodać zmiksowane z cukrem jajka do przesianej mąki z dodatkiem proszku do pieczenia i szczypty soli oraz do posiekanej margaryny. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części - mniejszą (około 1/3 całości) i większą (2/3 całej porcji ciasta). Mniejszą część ciasta zawinąć w folię i przełożyć do zamrażalnika. Większą część ciasta rozwałkować. Średniej wielkości blachę wyścielić papierem do pieczenia i przełożyć na spód blachy rozwałkowaną większą część ciasta, która będzie stanowiła spód szarlotki. Jabłka obrać ze skórek i pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić jabłka na rozwałkowany spód ciasta. Na 750 ml mleka ugotować oba budynie dodając do nich 5 łyżek cukru. Gorący, gotowy budyń zaraz po ugotowaniu wylać na pokrojone i ułożone na cieście jabłka. Wyjąć z zamrażalnika mniejszy kawałek ciasta. Zetrzeć ciasto na tarce, na dużych oczkach, na budyń wylany na jabłka. Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 50 minut.