Sposób przygotowania:
Szarlotka z orzechami
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na zmianę z mlekiem. Połączyć wszystkie składniki do powstania jednolitej masy.
Ciasto podzielić na dwie części- jedną większą, a drugą mniejszą. Jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w większą kostkę.
Dodać 2 łyżeczki cynamonu, 3 łyżki cukru oraz garść drobno pokrojonych orzechów włoskich. Wymieszać. Większą część ciasta wyłożyć na dno formy. Na to równomiernie rozłożyć masę jabłkową , a na wierzch pozostałe ciasto.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu szarlotkę posypać cukrem pudrem.
Ciasto podzielić na dwie części- jedną większą, a drugą mniejszą. Jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w większą kostkę.
Dodać 2 łyżeczki cynamonu, 3 łyżki cukru oraz garść drobno pokrojonych orzechów włoskich. Wymieszać. Większą część ciasta wyłożyć na dno formy. Na to równomiernie rozłożyć masę jabłkową , a na wierzch pozostałe ciasto.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu szarlotkę posypać cukrem pudrem.