Sposób przygotowania:
Szarlotka z kisielową pianą i kruszonką
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : CIASTO : Mąkę , margarynę , 4 łyżki cukru , cukier wanilinowy , proszek do pieczenia i żółtka dokładnie razem siekamy i wyrabiamy ciasto. 1/3 ciasta wkładamy do mrożenia. Resztę rozwałkowujemy i wykładamy nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy po całości odrobiną bułki tartej i układamy obrane i pokrojone w ósemkę jabłka ( lub w cienkie plasterki ).
PIANA KISIELOWA : Białka ubijamy na sztywno , pod koniec powoli dodając cukier i kisiel. Delikatnie wylewamy na jabłka. Na wierzch ścieramy zamrożoną resztę ciasta.
Pieczemy w nagrzanym na 190C piekarniku przez ok. 40 - 45 minut. Zostawiamy do ostudzenia.
Posypujemy cukrem pudrem! Smacznego!
PIANA KISIELOWA : Białka ubijamy na sztywno , pod koniec powoli dodając cukier i kisiel. Delikatnie wylewamy na jabłka. Na wierzch ścieramy zamrożoną resztę ciasta.
Pieczemy w nagrzanym na 190C piekarniku przez ok. 40 - 45 minut. Zostawiamy do ostudzenia.
Posypujemy cukrem pudrem! Smacznego!
Rossie
Sylwia1977
kołczu