kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Szarlotka z kremem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Mąkę, cukru, proszek i margarynę posiekać nożem. Dodać 5 żółtek i śmietanę, zagnieść ciasto.

Szarlotka z kremem

Składniki:

Szarlotka z kremem

 

  • mąka 3 szkl.
  • cukier 5 łyżek
  • jabłka 80 dag
  • margaryna 1 kostka
  • jajka 5 szt
  • jasny budyń 2 op.
  • cukier waniliowy 1 op.
  • śmietana 3 łyżki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier 1 szkl.

Sposób przygotowania:

Szarlotka z kremem
Mąkę, cukru, proszek i margarynę posiekać nożem.
Dodać 5 żółtek i śmietanę, zagnieść ciasto.
1/3 części ciasto włożyć do lodówki, resztę rozwałkować.

Na cieście rozłożyć starte jabłka.
Ubić pianę ze wymieszać, wylać na jabłka.
Przykryć resztą pokruszonego ciasta.

Piec ok.60 minut w temp. 200 C.