Sposób przygotowania:
Szarlotka z kremem i kokosową kruszonką
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy łyżka po łyżce cukier ( nie przerywający przy tym ubijania ). Wlewamy po 1 żółtku , cały czas miksując. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie , ale dokładnie mieszamy. Formę natłuszczamy , dno wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 30-35 minut. Zostawiamy do ostudzenia. MASA JABŁKOWA : Galaretkę rozpuszczamy w 700 ml wrzątku. Jabłka obieramy , ścieramy na dużych oczkach. Zalewamy gorącą galaretką i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do tężenia , a następnie wylewamy na biszkopt. KREM : Odlewamy 125 ml mleka i rozprowadzamy z mąką. Pozostałe mleko gotujemy z cukrami. Do gotującego wlewamy rozrobione mąki i gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając , studzimy. Miękkie masło ucieramy , a następnie dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu. Dobrze zmiksowany krem wykładamy na masę jabłkową. KRUSZONKA KOKOSOWA : Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy cukier i kokos. Rumienimy na złoto , a następnie przykrywamy ciasto. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na noc ). Smacznego!