renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Szarlotka z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szarlotka sypana bez jajek

Szarlotka z orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szarlotka z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka z orzechami
Na początek przygotowujemy sypka bazę: mieszamy razem obie mąki, kaszę mannę, cukier, posiekane orzechy i proszek do pieczenia. W drugim naczyniu starte na tarce jabłka mieszamy z cynamonem. Tortownicę wykładamy dokładnie folią lub papierem do pieczenia. Sypką bazę dzielimy na trzy części, a jabłka na 2 części i zaczynamy układanie ciasta. Na dno tortownicy dajemy jedną część sypką na to jabłka, potem znowu sypką i znów jabłka i na koniec sypką. Zaś na sam wierzch płatki masła lub margaryny. Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Smacznego!
Szarlotka z orzechami
Do miski wsypujemy obie mąki kaszę mannę proszek do pieczenia i cukier brązowy
Szarlotka z orzechami
Dodajemy posiekane orzechy włoskie i mieszamy
Szarlotka z orzechami
Jabłka ścieramy na tarce i mieszamy z cynamonem
Szarlotka z orzechami
Układamy kolejne warstwy ciasta i wkładamy do piekarnika