Sposób przygotowania:
Szarlotka z orzechami i polewą miodową
Na kruche ciasto: mąkę i cukier puder wymieszać, dodać masło i posiekać (można w robocie), wbić jajko i zagnieść szybko kruche ciasto. Schłodzić w lodówce przez godzinę. Ciasto wyjąć, rozwałkować, wyłożyć do tortownicy o średnicy 25cm formując wyższy brzeg. Orzechy wrzucić do robota, zmielić na mąkę, dodać cukier, masło i mąkę pszenną oraz jajko, zmiksować na jednolitą masę. Wyłożyć na kruche ciasto i rozsmarować.Następnie posypać 2 łyżkami bułki tartej. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z cukrem. Wyłożyć na ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut. W tym czasie w garnuszku wymieszać śmietanę z masłem, miodem i mąką, zagotować ciągle mieszając, gotować jeszcze 5 minut. Wyjąć ciasto, polać polewą i piec jeszcze 15 minut. Kroić po całkowitym ostudzeniu. Przepyszne kruche ciasto z jabłkami, orzechami włoskimi i polewą miodową