Sposób przygotowania:
Szarlotka z pianką
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić. Podlać w rondlu kilkoma łyżkami wody, rozgotować. Wsypać cukier. Wymieszać.
Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem, krótko wyrobić. Gdy ciasto będzie jednolite, rozwałkować, ułożyć na blaszce, pokłuć widelcem, lekko podpiec.
Białka ubić na sztywną pianę,pod koniec ubijania dodać cukier puder.
Na ciepłe ciasto nałożyć jabłka i pianę.Zapiekać, aż piana będzie złocista.
Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem, krótko wyrobić. Gdy ciasto będzie jednolite, rozwałkować, ułożyć na blaszce, pokłuć widelcem, lekko podpiec.
Białka ubić na sztywną pianę,pod koniec ubijania dodać cukier puder.
Na ciepłe ciasto nałożyć jabłka i pianę.Zapiekać, aż piana będzie złocista.