Sposób przygotowania:
Szarlotka z rabarbarem
Na stolnicy położyć masło, cukier puder, mąkę żółtko i posiekać wszystko nożem. Gdy utworzy się jednolita masa, zagnieść i pozostawić na pół godziny. W chłodnym miejscu. Następnie rozdzielić ciasto na połowę. Jedną część rozwałkować, włożyć do formy i podpiec na jednozłoty kolor. Nieco wcześniej obrać rabarbar , pokrajać na małe kawałki posypać cukrem kryształem, wstawić do piekarnika na parę minut aby puścił sok po czym osączyc na sicie. Położyc warstwę osączonego rabarbaru na podpieczonym spodzie, posypać tartą bułką i przykryc pozostałą, częścią ciasta. Piec 40 min. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem. Polecam i życzę smacznego :)
misia14
elzbieta8960
Co to znaczy ,,jednozloty,, kolor ?
malpa1649
elzbieta8960
Prosze o wymiary...blachy.....