Sposób przygotowania:
Szarlotka z rabarbarem i budyniem
KRUCHE CIASTO: Jajka ucieramy z solą i cukrem na puszystą masę. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i siekamy z margaryną. Dodajemy utarte jajka, zagniatamy ciasto. Około 1/3 ciasta odkładamy do miski i chowamy do zamrażalnika. Pozostałe 2/3 ciasta wałkujemy, wykładamy na dno i boki blaszki 25 x 35 cm ( najpierw smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką ). Blaszkę wstawiamy do lodówki. W tym czasie myjemy i obieramy jabłka i rabarbar, kroimy na drobno. Owoce wykładamy na ciasto. Na owoce wylewamy gorący budyń ( przygotowany z podanych składników, jeżeli jest bez cukru - dodajemy wg przepisu na opakowaniu ). Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczkach ciastem z zamrażalnika, następnie cukrem trzcinowym. Pieczemy około 45-50 minut w temp. 180 stopni C. Najsmaczniejsze jest jeszcze ciepłe lub z dodatkiem bitej śmietany. SMACZNEGO :)