basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Szarlotka z rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie z jabłkami a z rabarbarem.

Szarlotka z rabarbaru

Składniki:

Szarlotka z rabarbaru

 

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka z rabarbaru
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę, żółtka, śmietanę, cukier puder. Zarobić ciasto i podzielić na dwie części,jedną schłodzić w lodówce, drugą zamrozić. Połowę ciasta z lodówki rozwałkować i wyłożyć nim blachę posmarowaną margaryną, Rabarbar pokroić w cienkie plasterki, wymieszać z tartą bułką, skórką pomarańczową, cynamonem, posypać łyżką cukru i rozłożyć na ciasto. Pozostałe ciasto zamrożone zetrzeć na tarce na rabarbar. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 50 minut. Zaraz po wyjęciu z pieca posypać cukrem pudrem.