Sposób przygotowania:
Szaszłyk roladkowy z mintaja :)
Powstanie jedna duża porcja, przynajmniej u mnie :) Filety przyprawiamy i odstawiamy do lodówki ( przyprawy oraz sok z cytryny ) Brukselkę siekamy na drobne kawałeczki , to samo z cebulą , na małej patelni rozgrzewamy oliwę , wrzucamy cebulkę a po minucie posiekaną brukselkę , solimy odrobinę , mieszamy i podsmażamy około 5 minut. W międzyczasie gotujemy ryż w osolonej wodzie.Na filety z mintaja nakładamy farsz z brukselki , zawijamy i nabijamy na patyczek do szaszłyka , obtaczamy w mące pszennej.W woku rozgrzewamy oliwę , wrzucamy poszatkowane warzywa i dusimy na średnim ogniu , pod koniec duszenia wrzucamy przyprawy i dodajemy ugotowany ryż, mieszamy . Roladki z mintaja smażymy na oliwie z każdej strony , co pewien czas polewając gorącą oliwą z patelni górę szaszłyka.Smacznego
msewka
luna