Sposób przygotowania:
Szaszłyk z baraniną w miętowej matynacie
Wszystkie składniki marynaty wymieszać i doprawić do smaku. Mięso pokroić w kawałki o wielkości mniej więcej 3x3 cm. papryki i cebule pokroić w "listki". Bakłażany i cukinię w "krążki". Pomidorki pozostawić w całości. Wszystkie warzywa oraz mięso dobrze wymieszać z marynatą aby były nią dobrze "oblepione". Najlepiej zostawić w lodówce na godzinkę lub mięso zamarynować wcześniej i pozostawić w lodówce nawet na kilkanaście godzin (im dłużej "poleży" w przyprawach tym będzie smaczniejsze). Następnie wszystkie składniki ponakłuwać na patyczki do szaszłyków. Smażyć na dobrze rozgrzanym grillu ok 45 min obracając z każdej strony, by dobrze się "dopiekły". Można przyśpieszyć ten proces przykrywając grill z góry folia aluminiową. Powoduje to również, ze soki które zbierają się na folii spływają z powrotem na mięso i jest ono bardziej soczyste. Warto poczekać chwilkę na idealnie wypieczony szaszłyk. Palce lizać, SMACZNEGO !!!