Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Szaszłyk z indyka ;

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Lżejsza wersja szaszłyków.

Szaszłyk z indyka ;

Składniki:

Szaszłyk z indyka ;

 

  • 30 dag mięsa z piersi indyka
  • 15 dag wędzonej słoniny
  • 2 cebule
  • Sól
  • pieprz mielony
  • papryka mielona
  • sos sojowy
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyk z indyka ;
Mięso pokroić w kostkę .Zrobić marynatę z 2 łyżek oleju, 2 łyżek sosu sojowego , 1,2 łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki papryki mielonej , szczypty soli i natrzeć nią mięso. Przykryć i zostawić w lodówce na 2 godziny . Pokroić słoninkę w plasterki , a cebulę w plastry. Namoczyć patyczki do szaszłyków. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i obsmażyć na rumiano mięso. Zdjąć z patelni i zostawić by lekko przestygło. Nadziewać na patyczki na przemian mięso, słoninkę i cebulę ( tak by zrobić 2 porcje ).W małej brytfance na 2 łyżkach oleju ułożyć szaszłyki , polać 2 łyżkami marynaty. Brytfankę szczelnie zawinąć folią aluminiową i wstawić do gorącego piekarnika na 45 minut .

Tagi:

mięso sosy indyk