luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Szaszlyki

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Szaszlyki zrobilam, bo w srodku zimy chcialam powrocic do smaku lata czyli dlugie wieczory i zapach miesa z grila...

Szaszlyki

Składniki:

Szaszlyki

 

  • ok. 500 gram piersi kurzych
  • papryka czerwona
  • papryka zolta
  • 2 cebule
  • 100 gram sloniny wedzonej lub boczku wedzonego
  • 1/2 szklanki oleju
  • sol, chilli, przyprawa do grila

Sposób przygotowania:

Szaszlyki
Mieso pokroic w kostke, wlozyc do woreczka foliowego i zalac olejem wymieszanym z sola, chilli i przyprawa do grila. Odstawic do lodowki najlepiej na cala noc.
Cebule i papryki pokroic w kawalki. Slonine w cienkie plasterki. Na patyczki do szaszlyka nadziewac najpierw slonine, nastepnie mieso, slonine, cebule, papryke itd. Piec 30 min. w temp. 220 stopni.

Tagi:

przyprawy