mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Szaszłyki czosnkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Polecam dla miłośników czosnku są fajne aromatyczne. Z cukinia i pomidorkami fajnie się łączą i indykiem

Szaszłyki czosnkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłyki czosnkowe

 

  • 25 dkg fileta z indyka

 

  • 1 cebula białą

 

 

  • 1/3 pęczka koperku

 

 

  • 1 łyżeczka sosu balsamico

 

  • 1 łyżeczka octu winnego

 

  • 3 łyżki oliwy

 

  • przyprawa ognista

 

 

  • 15 dkg pomidorków koktajlowych

 

  • 2 cebule czerwone

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki czosnkowe
Filet z indyka kroję w kostkę, przekładam do miseczki, dodaję pokrojoną cebulę białą, trzy sprasowane ząbki czosnku, pokrojony koperek, sól, pieprz, ocet winny, sos balsamico, olej, przyprawę ognistą. Mieszam i odstawiam na noc do lodówki. Na drugi dzień na patyczki do szaszłyków nabijam na przemian mięso, cukinię, cebule, pomidor, czosnek w łupinie. Grilluje około 30 minut na wyższym ruszczcie żeby warzyw się nie spaliły.
Szaszłyki czosnkowe
cukinia pokrojona w plastry pól centymetrowe
Szaszłyki czosnkowe
kawałki indyka zamarynowane w misce z przyprawami
Szaszłyki czosnkowe
Szaszłyki nabite na patyczki z cukiniii indyka i pomidorków
Szaszłyki czosnkowe
Szaszłyki grillowne na grillu około 30 minut