Sposób przygotowania:
Szaszłyki z jagnięciny
Mięso oczyścić i pokroić w kostkę, umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Następnie mięso oprószyć solą zmiękczającą mięso (dla uzyskania najlepszego efektu należy dokładnie oprószyć mięso solą na 15-20 minut przed smażeniem). Oliwkę wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny i przyprawami takim sosem zalać mięso i dokładnie wymieszać. Paprykę i cebule pokroić na jednakowe cząstki. Kawałki mięsa nabijać na patyczki bambusowe na przemian z kawałkami cebuli i papryki. Szaszłyki posmarować olejem, grillować 15-20 minut na dużym żarze. Podawać z ryżem, kuskusem lub świeżą bagietką posmarowaną masłem czosnkowym z natką i jako zielony dodatek sałata. http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=252#p252