Sposób przygotowania:
Szaszłyki drobiowe
Piersi pokroić w kostkę i podzielić na dwie części. W jednej miseczce wymieszać jogurt z curry i posiekanym czosnkiem, dodać jedną część pokrojonych piersi, w drugiej wymieszać jogurt z papryką i czosnkiem i dodać drugą część piersi. Zostawić co najmniej na pół godziny w marynacie.
W międzyczasie przygotować paprykę krojąc ja w kostkę, pieczarki krojąc w ćwiartki i cebulę.
Na posmarowane olejem szpadki nabijać kolejno: paprykę, mięso w curry, cebulę, mięso w papryce, pieczarkę i paprykę. Powtarzać, do zapełnienia sztabki. Na końcu zawsze papryka.
Na rozgrzanym tłuszczu zrumienić szaszłyki ze wszystkich stron. Obsmażone szaszłyki podlać odrobiną wody i dusić na malutkim ogniu ok. 20 minut.
Podawać z ryżem, frytkami, opiekanymi ziemniaczkami z surówką lub ulubioną sałatą.
Tutaj podałam z kaszą kuskus i duszonymi warzywami
W międzyczasie przygotować paprykę krojąc ja w kostkę, pieczarki krojąc w ćwiartki i cebulę.
Na posmarowane olejem szpadki nabijać kolejno: paprykę, mięso w curry, cebulę, mięso w papryce, pieczarkę i paprykę. Powtarzać, do zapełnienia sztabki. Na końcu zawsze papryka.
Na rozgrzanym tłuszczu zrumienić szaszłyki ze wszystkich stron. Obsmażone szaszłyki podlać odrobiną wody i dusić na malutkim ogniu ok. 20 minut.
Podawać z ryżem, frytkami, opiekanymi ziemniaczkami z surówką lub ulubioną sałatą.
Tutaj podałam z kaszą kuskus i duszonymi warzywami
Natala1210