Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Szaszłyki indycze z cukinią i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszne, kolorowe szaszłyki.

Szaszłyki indycze z cukinią i pomidorami

Składniki:

Szaszłyki indycze z cukinią i pomidorami

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki indycze z cukinią i pomidorami
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Natrzeć mięso przeciśniętym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i polać oliwą/olejem. Papryki, cukinię i pomidorki umyć. Paprykę pokroić w dużą kostkę, cukinię w grube talarki, a następnie na ćwiartki. Na namoczone w wodzie patyczki nadziewać mięso, na przemian z cukinią, pomidorkami, papryką, na koniec posmarować całość oliwą i posypać oregano. Piec na patelni grillowej kilkanaście minut, aż mięso przestanie być surowe.