ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Szaszłyki warzywne z dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały dodatek do mięs lub samodzielna przekąska.

Szaszłyki warzywne z dynią

Składniki:

Szaszłyki warzywne z dynią

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki warzywne z dynią
Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych. Kroimy na kawałki o wielkości mniej więcej 2x2 cm. Z dyni usuwamy pestki i skórkę, jej miąższ kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy na plasterki. Wszystkie warzywa nabijamy na patyki do szaszłyków. Opiekamy je ok 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po wyjęciu solimy i doprawiamy pieprzem. Podajemy jako dodatek do mięs.

Tagi:

dynia