Sposób przygotowania:
Szaszłyki wieprzowe
Wieczorem przygotowujemy marynatę . Przyprawy wrzucamy do miseczki i wlewamy oliwę z oliwek , mieszamy. Mięso myjemy kroimy w kostkę i nacieramy marynatą , zostawiamy na noc w zamkniętym naczyniu. Nadchodzi dzień, Cebule kroimy w talarki Paprykę myjemy i kroimy w kwadraty - tak aby nam się dobrze nadziewało. Ogórki konserwowe kroimy w plastry . Pieczarki na połowę , a jak male to w całości . Nadziewamy na patyczki od szaszłyków na przemian mięso ogórek cebula papryka pieczarka , aż do końca patyczka. Pieczemy na folii aluminiowej , przykrywamy i pieczemy koło godziny. Mięso zmięknie wtedy zdejmujemy z wierzchu folie i przypiekamy . Pieczemy godzinne w 180 stopniach potem odkrywamy i z 15 minut zdążą się podpiecz wierzchu .