Sposób przygotowania:
Szaszłyki wieprzowe z morelami i imbirem
Na patelni rozgrzewam olej i smażę cebulę z czosnkiem przez 5 minut. Ostudzoną cebulę z czosnkiem przekładam do miski z mięsem, imbirem, morelami i połową pietruszki, doprawiam. Mięso dzielę na cztery części, oblepiam wokół drewnianych szpadek. Piekę na rozgrzanej patelni od czasu do czasu obracając, aż równomiernie zbrązowieje. Ryż gotuję przez 12-15 minut w osolonej wodzie aż zmięknie. Do jogurtu dodaję resztę natki, sok z cytryny i polewam sosem mięso ułożone na ugotowanym ryżu.
![Szaszłyki wieprzowe z morelami i imbirem Szaszłyki wieprzowe z morelami i imbirem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szaszlyki-wieprzowe-z-morelami-i-imbirem-137403.jpg)
![Szaszłyki wieprzowe z morelami i imbirem Szaszłyki wieprzowe z morelami i imbirem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szaszlyki-wieprzowe-z-morelami-i-imbirem-137404.jpg)
![Szaszłyki wieprzowe z morelami i imbirem Szaszłyki wieprzowe z morelami i imbirem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szaszlyki-wieprzowe-z-morelami-i-imbirem-137405.jpg)
![Szaszłyki wieprzowe z morelami i imbirem Szaszłyki wieprzowe z morelami i imbirem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szaszlyki-wieprzowe-z-morelami-i-imbirem-137406.jpg)