Szaszłyki z ananasem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Polecamy szaszłyki z kurczaka przekładane ananasem w musztardzie francuskiej

Szaszłyki z ananasem

Składniki:

Szaszłyki z ananasem

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z ananasem
Rosół drobiowy rozpuścić w 3 łyżkach wrzącej wody, połączyć z miodem, musztardą i olejem. Doprawić pieprzem. Filety pokroić w kostkę i połączyć z marynatą. Wstawić do lodówki na około 3 godziny.

Nadziewać na patyki na przemian z kawałkami ananasa. Piec na rozgrzanym ruszcie przez około 20 minut, często obracając. Podawać z Sosem musztardowym



Liczba porcji: 6

Kalorie w 1 porcji: 181 kcal

Przygotowanie: 20 min.