Sposób przygotowania:
Szaszłyki z karkówki z papryką i cebulą
Wszystkie składniki marynaty mieszamy do jednolitej konsystencji.
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręczniczkiem i kroimy w grube plastry, a te z kolei w kostkę o wymiarach około 2cm x 2cm. Paprykę kroimy w kawałki o zbliżonej wielkości do mięsa. Karkówkę i paprykę obtaczamy w marynacie i pozostawiamy w lodówce na min 2h.
Po tym czasie na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków nakłuwamy na zmianę mięso, pokrojone w analogicznej wielkości kawałki cebule oraz paprykę. Zaczynami i kończymy szaszłyka mięsem, aby nic nie spadało z patyczków. Grillujemy na ulubiony stopień wysmażenia.
Serwujemy z grillowanym pieczywem i lekką sałatką z vinegret.
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręczniczkiem i kroimy w grube plastry, a te z kolei w kostkę o wymiarach około 2cm x 2cm. Paprykę kroimy w kawałki o zbliżonej wielkości do mięsa. Karkówkę i paprykę obtaczamy w marynacie i pozostawiamy w lodówce na min 2h.
Po tym czasie na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków nakłuwamy na zmianę mięso, pokrojone w analogicznej wielkości kawałki cebule oraz paprykę. Zaczynami i kończymy szaszłyka mięsem, aby nic nie spadało z patyczków. Grillujemy na ulubiony stopień wysmażenia.
Serwujemy z grillowanym pieczywem i lekką sałatką z vinegret.