msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Szaszłyki z polędwicy i pieczarek.

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Delikatna polędwiczka z pieczarkami - to musi być smaczne!

Szaszłyki z polędwicy i pieczarek.

Składniki:

Szaszłyki z polędwicy i pieczarek.

 

  • 40 dag polędwicy wieprzowej
  • 2 cebule
  • 12 małych kapeluszy pieczarek
  • przyprawa do szaszłyków Vegeta
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • sól

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z polędwicy i pieczarek.
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę ok.4 cm. Posypać obficie przyprawą do szaszłyków i wstawić do lodówki, najlepiej na min. 2 godziny. Pieczarki opłukać i osuszyć, cebule obrać, pokroić na grube plastry. Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno: mięso, cebulę, mięso, pieczarkę, mięso, cebulę, mięso, pieczarkę. Otrzymałam w ten sposób 6 szaszłyków. Posypać całość przyprawą do szaszłyków i lekko osolić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, szaszłyki oprószyć porządnie mąką pszenną i wkładać na patelnię. Smażyć ze wszystkich stron. Ew. dopiec w piekarniku. Ja podałam z opiekanymi ziemniakami z przyprawą do ziemniaków i frytek i sałatką wielowarzywną.