Sposób przygotowania:
Szaszłyki z polędwicy i pieczarek.
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę ok.4 cm. Posypać obficie przyprawą do szaszłyków i wstawić do lodówki, najlepiej na min. 2 godziny. Pieczarki opłukać i osuszyć, cebule obrać, pokroić na grube plastry. Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno: mięso, cebulę, mięso, pieczarkę, mięso, cebulę, mięso, pieczarkę. Otrzymałam w ten sposób 6 szaszłyków. Posypać całość przyprawą do szaszłyków i lekko osolić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, szaszłyki oprószyć porządnie mąką pszenną i wkładać na patelnię. Smażyć ze wszystkich stron. Ew. dopiec w piekarniku. Ja podałam z opiekanymi ziemniakami z przyprawą do ziemniaków i frytek i sałatką wielowarzywną.
andzia67
zewa
Natala1210
luna
Alita
kwiatula