Sposób przygotowania:
Szaszłyki z ryby i krewetek
Orzeszki, czosnek, cebulę obrać i posiekać. Papryczki chili namoczyć na 5 minut w ciepłej wodzie, usunąć nasionka i pokroić na matę kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić orzeszki, czosnek, cebulę i chili. Smażyć przez 2 minuty. Dodać sos sojowy, cukier, sok i skórkę cytrynową, zagotować, dodać masło orzechowe, wymieszać i ostudzić. Krewetki obrać ze skorupek i opłukać, filety rybne opłukać i pokroić na sześciany o boku 2 cm, krewetki i rybę włożyć na 1 godzinę do masy orzechowej. Na patyczki do szaszłyków nadziewać osobno krewetki, osobno rybę, ułożyć na grillu i piec, smarując od czasu do czasu masą orzechową. Upieczone przybrać listkami kolendry. Podawać z ryżem i cząstkami limonek.