Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Szaszłyki z winogronami i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso pokroić w kostkę. Cebule i cukinię pokroić w talarki.

Szaszłyki z winogronami i cukinią

Składniki:

Szaszłyki z winogronami i cukinią

 

  • 4-6 szaszłyków:
  • 30 dag piersi z kurczaka lub indyka,
  • 2 cukinie,
  • 3-4 cebule,
  • mała kiść winogron,
  • olej,
  • Przyprawa do grilla i szaszłyka Galeo

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z winogronami i cukinią
8 łyżek oleju wymieszać z 3 łyżkami przyprawy i połączyć z mięsem i cukinią. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Winogrona umyć i osuszyć. Produkty nabijać na przemian na szpikulce. Piec na gorącym ruszcie lub w piekarniku. Podczas pieczenia szaszłyk raz jeszcze posmarować pozostałą marynatą.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl