lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Szaszłykowe burgery z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fajna przekąska na wieczór .

Szaszłykowe burgery z kurkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłykowe burgery z kurkami

 

  • 500 gram mięsa mielonego
  • jajko
  • 3 łyżki bułki tartej ( Zalewamy 100 gramami wody jak za mało dolewamy odrobinę )
  • suszone pomidory z bazylia i czosnkiem 4 łyżki
  • curry pól łyżeczki
  • papryka czerwona mielona pół łyżeczki
  • kurki 300 gram już po ugotowaniu ma być
  • sól prowansalska do smaku
  • czosnek 4 ząbki sprasowany
  • odrobina kucharka do smaku do kurek
  • olej do smażenia -używam rzepakowego

Sposób przygotowania:

Szaszłykowe burgery z kurkami
Kurki oczyść ugotuj i usmaż potem z odrobina pieprzu białego i kucharka . 1. Mięso umyj obsusz j , pokrój w mniejsze kawałki i zmiel. 2. Dodaj jajko sól,pieprz paprykę czerwoną mieloną , czosnek sprasowany ,suszone pomidory z czosnkiem i bazylią i curry. 3 . Bułkę tartą wsyp do szklanki zalej wodą aby spęczniało , dodaj do mielonego mięsa. 4. Wyrób farsz , formuj owalne kotleciki . 5. Smaż na oleju rzepakowym. Po upieczeniu nadziej je na patyczki. 6. Podawaj z keczupem albo sosem czosnkowym
Szaszłykowe burgery z kurkami
Kurki oczyść ugotuj i usmaż potem z odrobina pieprzu białego i kucharka .
Szaszłykowe burgery z kurkami
1. Mięso umyj obsusz j , pokrój w mniejsze kawałki i zmiel. 2. Dodaj jajko sól,pieprz paprykę czerwoną mieloną , czosnek sprasowany ,suszone pomidory z czosnkiem i bazylią i curry.
Szaszłykowe burgery z kurkami
Bułkę tartą wsyp do szklanki zalej wodą aby spęczniało , dodaj do mielonego mięsa. Etap 3
Szaszłykowe burgery z kurkami
Wyrób farsz , formuj owalne kotleciki ,smaż na oleju rzepakowym