Sposób przygotowania:
,,Szatańskie jadło opcja 2„:
Mięso pokroić w kostkę . Wrzucić na miseczkę . Polać 2 łyżkami oliwy. Posypać mieloną papryką , pieprzem , piri-piri .Wymieszać . Zostawić na 30 minut . Smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano . Przełożyć do garnka. Dorzucić pokrojone w piórka cebule zeszkloną na 2 łyżkach oleju i kostkę pieczeniową . Zalać wodą i dusić do miękkości mięsa. Kapustę usiekać w grubą kostkę , paprykę w paseczki zalać wodą - gotować ok. 1 godziny. Odcedzić . Włożyć kapustę z papryką do gulaszu - dorzucić kostkę do mięs z papryką . Wymieszać . Dusić jeszcze 30 minut. Doprawić do smaku papryką , pieprzem , Delikatem Zrobić rumianą zasmażkę z mąki na 2 łyżkach oleju .Dodać do gulaszu i zagotować . Gulasz powinien być gęsty i pikantny.