Sposób przygotowania:
Szczupak i cukinia gotowane na parze
Szczupaka umyć i osuszyć zalać sokiem z cytryny i zostawić na 10 minut. W tym czasie nastawić w garnku do gotowania na parze wodę w dolnym garnku. Obrać i umyć ziemniaki i marchew. Pokroić na drobne kawałki. Ugotować do miękkości na parze. Wyjąć . Ziemniaki ugnieść na puree i utrzeć z pół łyżki masła i śmietanką. Marchew pokroić w kosteczkę i zmieszać z puree. Zawinąć w folię spożywczą. Cukinie umyć. Przekroić na pół i usunąć delikatnie gniazda nasienne. W każdą połówkę włożyć po pół łyżeczki masła. Posolić. W garnku sicie służącym do gotowania ułożyć na dnie liście sałaty , a na nich gałązki kopru ,kilka gałązek tymianku i natki pietruszki. Na liściach sałaty i ziołach położyć cukinie i dzwonka ze szczupaka. Obok położyć puree ziemniaczane w folii. Gotować 15 minut. Zrumienić na małej patelni masło. Wcisnąć do niego odrobinę soku z cytryny. Wyjąć rybę , cukinię i puree . Cukinię napełnić puree ziemniaczanym .Polać masłem i udekorować listkami tymianku .