Sposób przygotowania:
Szczupak po staropolsku
Warzywa kroimy w plastry i dusimy na patelni (ok 2 łyżki oleju na szklanke wody).
Płuczemy rybę i dzielimy na mniejsze kawałki, dodajemy sok z cytryny. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy filety szczupaka i całość dusimy przez ok 10 min.
Kolejno robimy zasmażkę z mąki, masła wraz z bakaliami. Całość doprawiamy sokiem z cytryny i cukrem.
Dusić jeszcze 5-10 min. Najlepiej smakuje z makaronem lub z ziemniaczkami.
Płuczemy rybę i dzielimy na mniejsze kawałki, dodajemy sok z cytryny. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy filety szczupaka i całość dusimy przez ok 10 min.
Kolejno robimy zasmażkę z mąki, masła wraz z bakaliami. Całość doprawiamy sokiem z cytryny i cukrem.
Dusić jeszcze 5-10 min. Najlepiej smakuje z makaronem lub z ziemniaczkami.