Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Sznycel drobiowy na sosie z maślaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny i prosty przepis na obiad

Sznycel drobiowy na sosie z maślaków Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sznycel drobiowy na sosie z maślaków

 

  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 0,5 piersi z kurczaka
  • 15 dag mrożonych maślaków
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka masła roślinnego
  • olej
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Sznycel drobiowy na sosie z maślaków
Pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany czosnek smażymy na maśle, następnie dodajemy rozmrożone maślaki i po 5 minutach wlewamy śmietanę i dodajemy przyprawy - smażymy chwile az sos zgęstnieje. Pierś dzielimy na 3 części doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką - smażymy na rozgrzanym oleju. Przygotowany, ciepły kukskus (tak jak na opakowaniu) układamy na talerzu, wykładamy gorący sos i na to kłądziemy filet - smacznego
Sznycel drobiowy na sosie z maślaków
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Sznycel drobiowy na sosie z maślaków
Pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany czosnek smażymy na maśle,
Sznycel drobiowy na sosie z maślaków
Pierś z kurczaka dzielimy na 3 filety z obu stron doprawiamy