pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Sznycel po wiedeńsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobre, polecam na święta :D

Sznycel po wiedeńsku.

Składniki:

Sznycel po wiedeńsku.

 

  • 50 dag szynki cielęcej
  • 1 jajko do panierki
  • bułka trata do panierki
  • mąka do panierki
  • 10 dag masła
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sznycel po wiedeńsku.
Szynkę cielęcą pokroić w mniejsze kawałki. Każdy kawałek rozbić i posolić i popieprzyć z dwóch stron. Następnie oprószyć mąkę, dać do roztrzepanego jajka, a następnie oprószyć w bułce tartej. Układać na rozgrzanym na patelni oleju. Przyrumienić z obu stron na oleju. Później na jeden ze stron ułożyć plasterek masła. Przykryć pokrywką. Smażyć 5 minut. Obrócić i znów smażyć 5 minut. Tak usmażonego kotleta podawać z ziemniakami i surówką :D