madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Sznycel w owsianej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Urozmaicona panierka nadaje ciekawy smak.

Sznycel w owsianej panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sznycel w owsianej panierce

 

Sposób przygotowania:

Sznycel w owsianej panierce
Kotlety wieprzowe lekko rozbijamy , a następnie przyprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem. Do miski wsypujemy bułkę tartą, płatki owsiane lekko rozkruszone rękoma oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszamy. Mięso panierujemy najpierw w rozbełtanym jajku ,apotem w przygotowanej panierce i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony aż nabierze ładnego złotego koloru i chrupkiej skórki.
Sznycel w owsianej panierce
Kotlety rozbijamy i przyprawiamy do smaku
Sznycel w owsianej panierce
Przygotowujemy owsiana panierkę z natką
Sznycel w owsianej panierce
Mięso obtaczamy w jajku i panierce owsianej