Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sznycel z indyka z orzeszkami ziemnymi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać z frytkami i sałatką "ogniste sombrero" (przepis na tej stronie).

Sznycel z indyka z orzeszkami ziemnymi

Składniki:

Sznycel z indyka z orzeszkami ziemnymi

 

Sposób przygotowania:

Sznycel z indyka z orzeszkami ziemnymi
Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w plastry. Lekko rozbić. Natrzeć solą i papryką. Pozostawić w chłodnym miejscu na 10 min. Filety obtoczyć kolejno: w mące, roztrzepanym jajku i posiekanych orzeszkach ziemnych. Smażyć na mocno rozgrzanej oliwie po 3 min. z każdej strony.

Tagi:

jajko jajka indyk