Sposób przygotowania:
,,Pływający ,, sznycel drobiowy
Połówki piersi kurczaka umyć , osuszyć i pokroić każdą na 3 części . Rozbić tłuczkiem do mięsa ( delikatnie by nie poprzecinać włókien ) sznycelki . Lekko posolić . Wbić jajka do głębokiego talerza i dobrze rozbełtać . Na talerze nasypać mąkę i bułkę tartą . Panierować sznycelki w mące- jajku- bułce tartej - jajku - mące - jajku i bułce tartej ** W garnku lub głębokiej patelni rozgrzać porcję klarowanego masła + olej . Smażyć na rumiano sznycle po ok. 3 minuty z każdej strony . * - nie podaję ilości masła bo to zależy od wielkości patelni czy garnka - w każdym razie musi być go sporo ok. 1 kostki , bo takie sznycle maja ,,pływać " w maśle ** - specjalnie podwójnie panieruję - bo wszyscy lubią ta ,, nie zdrową " panierkę - wolę zjeść taki dobrze panierowany sznycel z sama surówką bez ziemniaków i innych dodatków niż ,,cienki " z dodatkami. Jeśli ktoś nie lubi grubej panierki niech zrobi cienką .