iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sznycle z dipem paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pomysł na smaczny obiad. Pyszne sznycelki do tego zimny dip - sos paprykowo- porowy . Podajemy z ziemniaczkami opiekanymi .

Sznycle z dipem paprykowym

Składniki:

Sznycle z dipem paprykowym

 

  • mięso mielone wieprzowo - wołowe ok 1/2 kg

 

 

  • bułka czerstwa

 

 

 

 

 

  • cebula

 

 

  • sos

 

  • majonez ok 4 łyżki

 

 

 

  • ketchup 1 łyżka

 

  • sos słodki chilli 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Sznycle z dipem paprykowym
Bułkę namaczany w mleku i odstawiamy . Cebule obieramy siekamy i podsmażamy na masełko. Do mięsa dodajemy odciśnięta bułkę , podsmażaną cebulkę , jajko , sól pieprz i wyciśnięty czosnek. Mieszamy , wyrabiamy masę.Bierzemy ok 10 dag mięsa na deskę moczymy rękę i spłaszczamy mięso formując płaskie okręgi . Podważamy mokrym ostrzem szerokiego nożem i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoto. Robimy sos . Por kroimy w pół księżyce - cieniutko. Paprykę kroimy w kosteczkę. Do warzyw dodajemy majonez , ketchup i sos słodki chilli. Mieszamy chłodzimy. Gorące sznycelki podajemy z zimnym sosem i ziemniakami opiekanymi .