Robirto

Robirto

Kuchcik
[Przepisów: 25]

Sznycel z salami i kaparami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

jest to danie dla kazdej rodziny nawet jak macie gosci

Sznycel z salami i kaparami

Składniki:

Sznycel z salami i kaparami

 

  • 6 filetow anchois z puszki odsaczony
  • 1 łyzka oliwa zoliwek
  • 1 łyzka kaparow odsaczonych
  • 1 łyzka swierzego rozmarynu
  • 1 pomarańcz otarta skorka i sok
  • 75g salami pokrojonego w kostke
  • 3 pomidory bez skorki
  • 4 sznycle zindyka lub cieleciny kazdy po 160g
  • sol pieprz
  • chrupioce pieczywko lub gotowana polenta przybrania
  • pieczymwo czosnkowe

 

Sposób przygotowania:

Sznycel z salami i kaparami
IOliwe rozgrzac na patelni wrzucic filety anchois kapary rozmaryn salami popmidory skorke pamaranczowa oraz wlac sok pomaraczy podrzewac przez 5-6min oczczasu do czasu zamieszac w tym czasie pobic miesio miedzy dwoma kawalkami pergaminu tak przygotowane mieswo umiescic na patelni oproszyc sola oraz pieprzem i smazyc obyduch stron3-6min grusze kawalki miesa wymagaja dłuszego smazenia gotowe sznycle rozkładac na talerzach podawac z pieczywem czoskowym