Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sznycelki po włosku (Włochy)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 671

Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć, wymieszać z pozostałymi składnikami i wyrobić na

Sznycelki po włosku (Włochy)

Składniki:

Sznycelki po włosku (Włochy)

 

  • 50 dag mielonego mięsa

 

  • 4 łyżki startego żółtego sera

 

  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki

 

  • 2 czerstwe bulki

 

  • jajo

 

 

  • sol

 

 

  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Sznycelki po włosku (Włochy)
Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć, wymieszać z pozostałymi składnikami i wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować niewielkie sznycelki i smażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem pomidorowym jako dodatek do spaghetti.

Tagi:

mięso sery ser