Sposób przygotowania:
Drobiowe sznycle na pomidorowo
Pierś przekroić na 4 części każdą .Wkładać kawałki w woreczek foliowy by się nie porozrywały i lekko roztłuc . Posypać pieprzem , szczyptą Piri-Piri i solą . Sznycelki panierować w mieszance bułki z mąką i jajkach . Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju . Zdjąć z patelni .W drugiej głębszej patelni rozgrzać masło i łyżkę oleju .Wrzucić pokrojonego w kostkę pomidora , prażoną cebulę , pokrojoną natkę pietruszki i obsmażyć na maśle . Dodać koncentrat- podlać wodą .Zagotować . Włożyć sznycle . Przykryć i dusić na małym gazie 10 minut- doprawić maggi i szczyptą cukru. Sos powinien odparować o połowę . Podałam z makaronem nudle ( tym bez gotowania ) i sałatą . Gwoli wyjaśnienia : tu podałam przepis od samego początku ale jest to potrawa z cyklu ,, skrótowców ,, . Jak raz staniemy i nasmażymy sznycli na zapas to potem je tylko wyciągamy i robimy nową wersję .Trwa to wtedy 15-20 minut i już .