Sposób przygotowania:
Sznycle drobiowe duszone z papryką
Podzielić piersi z kurczaka na 3 części. Rozklepać na małe sznycelki . Posypać solą , pieprzem . Jajko dobrze roztrzepać z 2 łyżkami wody . Mąkę zmieszać z bułkę tartą *. Panierować sznycelki w mieszance bułki z mąką - jajkach- bułce. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano z obu stron .Zdjąć z patelni . Cebule pokroić w ,, piórka" , a paprykę w paseczki . Na świeżym oleju ( 2 łyżki ) zeszklić cebulę, dorzucić paprykę i chwile smażyć mieszając . Koncentrat wymieszać z ciepłą wodą . Do cebuli z papryką dołożyć masło, sznycle , koncentrat. Przykryć i dusić 15-20 minut przy uchylonej pokrywce na małym gazie . Doprawić sos maggi i pieprzem, cukrem . Podawać z ryżem gotowanym na sypko. * ok 3/4 szklanki bułki na 1/3 szklanki mąki - nie podaje ile trzeba do panierowania 3 sznycli bo to zależy od ich wielkości i tego jak lubimy panierować - resztę panierki można zsypać i użyć do następnego panierowania
cris