Sposób przygotowania:
Sznycelki z kapustą pekińską
Kapustę dobrze oczyścić umyć, a następnie poszatkować. Mięso wołowe i wieprzowe dokładnie oczyścić, umyć i bardzo dobrze zmielić maszynką. Do mięsa mielonego wbić jedno jajko i dobrze wymieszać. W następnej kolejności do mięsa z jajkiem dodać poszatkowaną kapustę pekińską i również dobrze wymieszać. Masę z mięsa wieprzowo - wołowego doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą, maga oraz vegetą i całość dobrze wymieszać. Natkę pietruszki umyć, drobno posiekać i również dodać do masy mięsnej i wymieszać. Z mięsa formować okrągłe kuleczki, a następnie obtoczyć je w bułce tartej z każdej strony. Obtoczone w bułce tartej mielone smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony. Na koniec podczas podsmażania dodać do nich przecier pomidorowy.