mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Sznycle cielęce nadziewane na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne sznycle z pusznym zielonym nadzieniem.

Sznycle cielęce nadziewane na zielono

Składniki:

Sznycle cielęce nadziewane na zielono

 

  • 8 sznycli cielęcych cienko krojonych
  • 10 zielonych oliwek bez pestek
  • 2 łyżki kaparów
  • mała puszka filetów z sardeli
  • 1 żółtko
  • 20g przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 125ml bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Sznycle cielęce nadziewane na zielono
Filety z sardeli osączyć, drobno pokroić. Kapary i oliwki drobno posiekać, wymieszać z sardelami, jajkiem i parmezanem. Przecier pomidorowy rozprowadzić w bulionie. Sznycle umyć, osuszyć, lekko rozbić, posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować przygotowaną masą. Zwinąć i spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć ze wszystkich stron sznycle. Zalać przecierem z bulionem, zagotować, przykryć, dusić na małym ogniu 45minut. Sos przyprawić solą i pieprzem. Sznycle ułożyć na półmisku, polać sosem i podawać.

Tagi:

beza kapary bezy