Sposób przygotowania:
Sznycle duszone w papryce
Aby zrobić piersi z kurczaka duszone w papryce trzeba najpierw zrobić sznycle .Przekroić piersi na pół . Rozbić tłuczkiem do mięsa - delikatnie . Panierować w jajku i bułce tartej .Usmażyć na oleju na rumiano .
Paprykę pozbawić pestek i gniazd nasiennych - pokroić w paseczki . Por pokroić w plasterki.
W naczyniu do zapiekania wsypać paprykę zmieszaną z porem .Dodać masło. Posypać solą i pieprzem. Na papryce położyć sznycle , podlać wodą- przykryć wieczkiem od naczynia lub folią aluminiową i wstawić do piekarnika . Nastawić temperaturę na 180 8 C i zapiekać 30 minut .Wyjąć . Podawać z ziemniakami lub ryżem .
Paprykę pozbawić pestek i gniazd nasiennych - pokroić w paseczki . Por pokroić w plasterki.
W naczyniu do zapiekania wsypać paprykę zmieszaną z porem .Dodać masło. Posypać solą i pieprzem. Na papryce położyć sznycle , podlać wodą- przykryć wieczkiem od naczynia lub folią aluminiową i wstawić do piekarnika . Nastawić temperaturę na 180 8 C i zapiekać 30 minut .Wyjąć . Podawać z ziemniakami lub ryżem .