Sposób przygotowania:
Sznycle duszone w sosie warzywnym
Pokroić piersi na kawałki. ,,Rozklepać" na sznycelki przez folię spożywczą by nie porozrywać mięsa. Posolić i posypać pieprzem. Obtoczyć w mące strzepując jej nadmiar. Moczyć w roztrzepanych jajkach. Panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Usiekać szalotki w piórka i usmażyć na 2 łyżkach oleju na szklisto w garnuszku o grubym dnie. Pokroić w paski paprykę. Pomidor pokroić w grubą kostkę . Ogórek kiszony usiekać drobno. Wrzucić paprykę, pomidora i ogórek do garnuszka z cebulą. Podlać wodą. Dodać ketchup, cukier, 2 łyżeczki mielonej papryki, łyżeczkę pieprzu mielonego .Dusić 10 minut. Doprawić sos do smaku maggi i pozostałymi przyprawami. Sznycle wkładać przed podaniem na kilka minut w sos i podgrzać w nim by przeszły jego smakiem. Podawać z puree ziemniaczanym lub ryżem.