Sposób przygotowania:
Sznycle w kokosie z sałatką
Sznycle delikatnie rozbić,oprószyć solą i pieprzem,panierować je najpierw w mące,potem w roztrzepanym jajku,a na końcu w wiórkach kokosowych.Usmażyć sznycle na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem ułożyć w nim sznycle.Ser żółty pokroić w paski,brzoskwinie osączyć i 2 połówki pokroić w plasterki i ułożyć na sznyclach,przykryć paseczkami żółtego sera i zapiec.
pozostałe brzoskwinie pokroić w małą kosteczkę,paprykę drobno pokroić,cebulę pokroić w cienkie plasterki,a papryczkę chili posiekać.Wszystkie składniki wymieszać,doprawić solą i pieprzem i skropić oliwą i winnym octem.
pozostałe brzoskwinie pokroić w małą kosteczkę,paprykę drobno pokroić,cebulę pokroić w cienkie plasterki,a papryczkę chili posiekać.Wszystkie składniki wymieszać,doprawić solą i pieprzem i skropić oliwą i winnym octem.
msewka